Kişisel Verilerin Korunması için Neler Yapılmalıdır?

Kişisel Verileri Korumak için Neler Yapılmalıdır

Kişisel Verilerin Korunması için Neler Yapılmalıdır?

Kişisel verilerinizi korumak için internet ortamında aşağıdaki önlemleri adım adım almanızı öneriyoruz :

  1. Güçlü Şifreler Kullanın: Kullanıcı hesaplarınızda güçlü şifreler kullanarak, şifrelerinizi düzenli olarak değiştirin. Şifrenizde büyük ve küçük harf, sayı ve sembol kombinasyonu kullanın.
  2. Güncellemeleri İhmal Etmeyin: Kullanmakta olduğunuz cihaz ve yazılımlarınızın güncellemelerini yapın. Bu sayede güvenlik açıklarının kapatılmasına ve bilgisayar korsanlarının sizi hedef almasının önüne geçilmesine yardımcı olacaktır.
  3. Güvenli Bağlantılar Kullanın: İnternet siteleri ile yapacağınız işlemlerde, özellikle finansal işlemlerde güvenli bir bağlantı kullanın. Bunun için sitenin URL’sinde “https://” olması gerekiyor.
  4. Kişisel Verileri Paylaşırken Dikkatli Olun: Kişisel verilerinizi paylaşırken, talep eden kişi veya kurumun kimliğinden emin olun. Kimlik doğrulama yöntemlerini kullanarak bilgi verin.
  5. İki Adımlı Doğrulama: İki adımlı doğrulama yöntemleri kullanarak hesaplarınızı daha güvenli hale getirin.
  6. Güvenli bir Antivirüs Yazılımı Kullanın: Bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza yükleyeceğiniz güvenli bir antivirüs yazılımı, bilgisayar korsanlarının cihazınıza sızmasını önleyebilir.
  7. Kişisel Verileri Güvenli Saklayın: Kişisel verilerinizi saklamak için güvenli bir şekilde şifrelenmiş bulut depolama servisleri kullanın.
  8. Bilinmeyen E-postaları Açmayın: Bilinmeyen kaynaklardan gelen e-postaları açmayın, özellikle içerisinde dosya veya link bulunanları kesinlikle açmayın.
  9. Halka Açık WiFi Ağlarından Kaçının: Halka açık WiFi ağlarından mümkün olduğunca kaçının. Bu tür ağlarda, bilgisayar korsanları veri paketlerinizi kolaylıkla ele geçirebilirler.
  10. Bilgi Güvenliği İle İlgili Bilgi Sahibi Olun: Güvenli internet kullanımı ile ilgili bilgi sahibi olun. İnternet hizmet sağlayıcınızın, bankanızın veya diğer hizmet sağlayıcılarınızın web sitelerinde yer alan bilgi güvenliği sayfalarını okuyun ve önerilerini uygulayın.

Tüm bu adımlar kullanıcıların dijital ortamda kişisel verilerini koruyabilmesine yönelik en etkili adımlardır. Tüm bunlara rağmen yaşanan veri ihlalleri ve KVKK konularındaki danışmanlık için bizimle irtibata geçmek için tıklayınız.

Diğer Yazılarımız :

İşçi Adaylarının Kişisel Verilerinin Korunması

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın